ALEGEREA ANVELOPELOR DE IARNĂ- 8 PAȘI SIMPLI

Conducerea pe zăpadă sau vreme rece, din păcate, este inevitabilă pe drumurile României. Potrivit Codul Rutier, este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă. Este vorba despre OG 5 2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.

               Ca orice șofer responsabil, probabil că vă întrebați cum să vă dați seama ce anvelope de iarnă să alegeți. Iată un sfat: ignorați-vă prietenii și familia. Cumnatul sau prietenul tău se poate lăuda că a găsit niște anvelope de iarnă uimitoare la un preț mic, dar asta nu înseamnă că anvelopele sale sunt potrivite pentru tine și vehiculul tău. Este absolut vital să iei în considerare tipul tău de mașină și obiceiurile tale de conducere atunci când îți alegi anvelopele.

Iată 8 sfaturi care vă vor ajuta să găsiți un echilibru corect între nevoile dvs. și bugetul dvs. la achiziționarea următorului set de anvelope de iarnă:

1. Cunoașteți dimensiunea anvelopei!

În primul rând, asigurați-vă că știți dimensiunea anvelopelor dvs. – este una dintre primele întrebări pe care vi le veți pune în magazin.Pentru a afla dimensiunea anvelopelor, aruncați o privire la peretele lateral. Veți găsi un cod similar cu acesta: 205 55 R16. Iată cum puteți citi codul anvelopei:

205 – Acest număr corespunde lățimii benzii de rulare sau a părții anvelopei care atinge drumul, în milimetri.

55 – Acest număr reprezintă raportul (în procente) dintre partea superioară a anvelopei (înălțimea peretelui lateral) și lățimea benzii de rulare (lățimea secțiunii). R16 – Acest număr indică diametrul interior al anvelopei, în inci. Sau mai simplu dimensiunea jantei pe care va fi pusă anvelopa

2. Cunoașteți tipurile de drumuri pe care circulați!

Acest lucru este crucial atunci când alegeți anvelopele de iarnă. Conduceți în principal pe drumurile din oraș, drumurile din apropierea orașelor, autostrazi sau drumuri de munte?

Dacă conduceți mulți kilometri pe sezonul de iarnă, sau conduceți des pe drumuri de munte, asigurați-vă că investiți în anvelope de înaltă calitate.

Dacă conduceți în principal în oraș, anvelopele cu un raport bun calitate-preț își vor face treaba.

3. Uită-te la anvelope!

Luați-vă timp pentru a veni la depozitul nostru sau studiați pozele de pe site. Puteți compara vizual calitatea diferitelor anvelope disponibile, în special canelurile, flexibilitatea și rigiditatea laterală.

Rețineți – canelurile mari asigură o tracțiune mai bună pe suprafețele cu zăpadă, ajutând în același timp la drenarea apei și a zăpezii dintre anvelopă si asfalt.

De asemenea, puteți verifica calitatea anvelopelor fabricate în China. Este posibil să fie mai puțin costisitoare din punctul de vedere al prețului, dar se uzează mai repede și oferă capacități de manipulare mai slabe.

4. Puneți întrebările corecte!

Un reprezentant de vânzări bun va cunoaște întrebările potrivite pentru a vă ajuta să vă alegeți anvelopele de iarnă. Dincolo de utilizarea de rutină a vehiculului dvs., noi vă vom întreba despre kilometrajul dvs. anual, unde locuiți și, cel mai important, despre bugetul dvs. pentru a vă îndruma să faceți cea mai bună alegere.

Un reprezentant de vânzări amănunțit vă va întreba dacă doriți anvelope Ranforsate (inscripționate și XL sau EXTRA LOAD), pentru un control mai bun la rulare și vă va explica diferitele tipuri de suprafețe de rulare(anvelope cramponate, asimetrice, in V, liniare, etc.) precum și avantajele și dezavantajele fiecăruia, mai ales în ceea ce privește nivelul de zgomot.

5. Aflați despre manevrare și frânare!

Anvelopele dvs. de iarnă au un impact major asupra manevrabilității și frânării, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care anvelopele de iarnă sunt obligatorii. Când temperatura scade sub 7 ° C, anvelopele de vară pierd prea multă tracțiune și flexibilitate pentru a conduce în siguranță.

Cu anvelope mai bune, vehiculul dvs. va frâna mai eficient și mai fiabil și, de asemenea, se va descurca mai bine la virare, sau la manevre neașteptate.

6. Insistați asupra mai multor oferte!

Mulți reprezentanți de vânzări sau comercianții cu amănuntul sunt bucuroși să vă ofere cea mai bună ofertă a zilei, dar nu vă mulțumiți cu o singură sugestie – poate nu este neapărat cea mai bună anvelopă pentru vehiculul dvs.

Insistați să primiți mai multe sugestii. În acest fel, veți putea alege anvelopele de iarnă dintre mai multe modele, în funcție de preț, caracteristici și nevoile dvs. specifice.

În momentul scrierii acestui articol găsiți la noi, pe site-ul www.mobauto.ro  , peste 40,000 de anvelope, putem să vă găsim anvelopele potrivite cu siguranță.

7. Evitați combinarea/amestecarea și potrivirea anvelopelor!

A avea diferite mărci de anvelope pe un vehicul nu este niciodată o idee bună. Acest lucru vă poate afecta conducerea, poate duce la o manipulare slabă și poate provoca uzura prematură a unor piese. Evitați să puneți mai multe tipuri de cauciucuri pe mașină cât mai mult posibil.

Dacă conduceți un SUV sau 4×4, acest lucru este și mai important. Asigurați-vă că achiziționați patru anvelope identice de aceeași marcă și profil sau veți adăuga un efort suplimentar investind o gramadă de bani în reparația diferențialului sau a cutii de transfer, reparații care trec lejer de câteva mii de euro la mașini mai noi.

8. Rămâneți în limita bugetului!

Bugetul dvs. este un factor important în alegerea anvelopelor.

Fii atent la oferte și promoții

Aflați despre planurile de finanțare care ar putea fi disponibile: de exemplu plată in 3 rate fără dobandă

               Anvelopele dvs. de iarnă ar trebui să răspundă nevoilor dvs. și nu ar trebui să se bazeze pe recomandările prietenilor și familiei. Luați-vă timp să vă gândiți la obiceiurile dvs. de conducere și transmiteți aceste informații reprezentanților de vânzări. Vor putea să vă ghideze în procesul de cumpărare.

               Rețineți că nu există o anvelopă perfectă! Chiar și cele mai scumpe și specializate anvelope își au punctele tari și punctele slabe.

               Nu în ultimul rând, nu așteptați prea mult pentru a vă alege anvelopele de iarnă și a le monta pe mașină. După 1 noiembrie, cererea crește de obicei – și prețul împreună cu aceasta. Deci profitați din timp de prețutile mici și achiziționați anvelopele potrivite pentru nevoile dvs.

Distribuie prietenilor tai: Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *