Ce anvelope all-season sa alegi ?

Care este topul anvelopelor all-season?

Anvelopele pentru toate anotimpurile promit siguranță pe orice tip de drum si vreme. Testul celor de la Autobild la anvelopele all-season în toate zonele climatice arată ce modele respectă de fapt acest lucru!

Cei de la Autobild au selectat 32 de branduri de anvelope si le-au testat pentru a ne ajuta sa alegem care dintre ele sunt de top si care nu ar trebui cumparate.

             Anvelopele pentru toate anotimpurile devin din ce în ce mai populare în rândul șoferilor – de la mașini mici la mașini de dimensiuni medii. Avantajele anvelopei pentru orice anotimp sunt evidente:

– fără schimbări semestriale între anvelopele de vară și anvelopele de iarnă,

– fără timp pierdut pentru cautarea anvelopelor,

– economisesti banii pentru al doilea set de jante 

– taxa de depozitare poate fi, de asemenea, economisita

– pentru vehiculele care au un sistem de măsurare directă a presiunii în pneuri (TPMS), acestea nu sunt costuri chiar neglijabile.

            Întrebarea îngrijoratoare este dacă poți fi în siguranță pe drum cu anvelope all-season ca și cu anvelope dedicate de vară sau de iarnă? După testele facute cauciucurilor all-season de catre experti, raspunsul este „DA!”

            Anvelopele bune pentru toate anotimpurile s-au dezvoltat ca o alternativă sigură, deoarece au fost introduse în urmă cu exact 40 de ani. În 2019, potrivit cifrelor Asociației Federale a Comerțurilor cu Anvelope și Vulcanizare (BRV), cota lor de piață a fost de 20 la sută, iar tendința este în creștere bruscă. Dar atenție, nu toate anvelopele pe care sunt inscriptionate simbolurile tipice anvelopelor all-season (M/S) oferă performanțe sigure în toate condițiile meteorologice. Testul nostru cu 32 de anvelope all-season de dimensiunile 205/55 R 16 relevă multe puncte slabe (vezi tabelul „Distanțe de frânare” din partea de jos).

            Cele 32 de anvelope all-season care sunt testate in conditii de zapada trebuie mai întâi să se califice prin verificarea noastră de siguranță, pentru a face acest lucru le măsurăm rezervele de siguranță în caz de frânare de urgență pe drumuri umede și uscate de la 100 km/h.Apoi doar cele cu franare de top si cu cele mai scurte distanțe totale de frânare ajung la testul principal propriu-zis, care, pe lângă multe alte teste, se ocupă desigur și de calitățile lor pe zăpadă și gheață. Asadar aveti mai jos un tabel cu cele mai bune anvelope all-season testate atat pe uscat, umed cat si in conditii de zapada si gheata. Am comparat preturile lor sa facem o analiza cat mai corecta si din punct de vedere calitate/ pret, iar cel mai bun rezultat general a fost obținut de Goodyear Vector 4Seasons Gen-3. Celelalte rezultate din runda finală de test in conditii de iarna pot fi văzute în tabelul de mai jos:

Următorul tabel prezintă distanțele de frânare care au fost măsurate în prima tură de test (adica nu au fost testate si pe zapada)  – pentru turul principal al testului au fost luate în considerare în total doar cele 13 anvelope all-season cu cele mai scurte distanțe de frânare. Este mai bine să țineți mâinile departe de toate anvelopele care împreună ajung la o distanță de frânare de peste 100 de metri în ambele teste de frânare.

Speram ca ati gasit informatiile de mai sus interesante si pentru a vedea preturi pentru modelele prezentate accesati www.mobauto.ro

Distribuie prietenilor tai: Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Articole similare