Ce anvelope all-season sa alegi ?

Care este topul anvelopelor all-season?

Anvelopele pentru toate anotimpurile promit siguranță pe orice tip de drum si vreme. Testul celor de la Autobild la anvelopele all-season în toate zonele climatice arată ce modele respectă de fapt acest lucru!

Cei de la Autobild au selectat 32 de branduri de anvelope si le-au testat pentru a ne ajuta sa alegem care dintre ele sunt de top si care nu ar trebui cumparate.

             Anvelopele pentru toate anotimpurile devin din ce în ce mai populare în rândul șoferilor – de la mașini mici la mașini de dimensiuni medii. Avantajele anvelopei pentru orice anotimp sunt evidente:

– fără schimbări semestriale între anvelopele de vară și anvelopele de iarnă,

– fără timp pierdut pentru cautarea anvelopelor,

– economisesti banii pentru al doilea set de jante 

– taxa de depozitare poate fi, de asemenea, economisita

– pentru vehiculele care au un sistem de măsurare directă a presiunii în pneuri (TPMS), acestea nu sunt costuri chiar neglijabile.

            Întrebarea îngrijoratoare este dacă poți fi în siguranță pe drum cu anvelope all-season ca și cu anvelope dedicate de vară sau de iarnă? După testele facute cauciucurilor all-season de catre experti, raspunsul este „DA!”

            Anvelopele bune pentru toate anotimpurile s-au dezvoltat ca o alternativă sigură, deoarece au fost introduse în urmă cu exact 40 de ani. În 2019, potrivit cifrelor Asociației Federale a Comerțurilor cu Anvelope și Vulcanizare (BRV), cota lor de piață a fost de 20 la sută, iar tendința este în creștere bruscă. Dar atenție, nu toate anvelopele pe care sunt inscriptionate simbolurile tipice anvelopelor all-season (M/S) oferă performanțe sigure în toate condițiile meteorologice. Testul nostru cu 32 de anvelope all-season de dimensiunile 205/55 R 16 relevă multe puncte slabe (vezi tabelul „Distanțe de frânare” din partea de jos).

            Cele 32 de anvelope all-season care sunt testate in conditii de zapada trebuie mai întâi să se califice prin verificarea noastră de siguranță, pentru a face acest lucru le măsurăm rezervele de siguranță în caz de frânare de urgență pe drumuri umede și uscate de la 100 km/h.Apoi doar cele cu franare de top si cu cele mai scurte distanțe totale de frânare ajung la testul principal propriu-zis, care, pe lângă multe alte teste, se ocupă desigur și de calitățile lor pe zăpadă și gheață. Asadar aveti mai jos un tabel cu cele mai bune anvelope all-season testate atat pe uscat, umed cat si in conditii de zapada si gheata. Am comparat preturile lor sa facem o analiza cat mai corecta si din punct de vedere calitate/ pret, iar cel mai bun rezultat general a fost obținut de Goodyear Vector 4Seasons Gen-3. Celelalte rezultate din runda finală de test in conditii de iarna pot fi văzute în tabelul de mai jos:

Următorul tabel prezintă distanțele de frânare care au fost măsurate în prima tură de test (adica nu au fost testate si pe zapada)  – pentru turul principal al testului au fost luate în considerare în total doar cele 13 anvelope all-season cu cele mai scurte distanțe de frânare. Este mai bine să țineți mâinile departe de toate anvelopele care împreună ajung la o distanță de frânare de peste 100 de metri în ambele teste de frânare.

Speram ca ati gasit informatiile de mai sus interesante si pentru a vedea preturi pentru modelele prezentate accesati www.mobauto.ro

Distribuie prietenilor tai: Share on Facebook
Facebook
0Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *